ONDER DE VLEUGELS VAN STICHTING KIND AAN HUIS WAS ER DE MOGELIJKHEID OM MET ZES PUBERS TE LEVEN EN TE WERKEN. DE WERKWIJZE VAN UIT HUIS VIND JE TERUG IN, DE VISIE VAN.

NA TWEE JAAR KON VAST WORDEN GESTELD DAT DE JONGERE MEER SUCCESERVARINGEN HAD OPGEDAAN EN MET MEER PERSPECTIEF HET LEVEN TEGEMOET ZAG. DE JONGERE HAD HET GEVOEL VAN VRIJHEID DAT GEPAARD GING MET VERANTWOORDELIJKHEID.

ZIJ HADDEN ALLEMAAL EEN BAANTJE, GOEDE CIJFERS OP SCHOOL EN WAREN AANGESLOTEN BIJ EEN SPORTCLUB OF VERENIGING. HET GEVOEL VAN MEEDOEN BINNEN DE SAMENLEVING WAS DAN OOK SIGNIFICANT GEGROEID BIJ DE JONGEREN.

HOE WIJ DIT GEDAAN HEBBEN VIND JE TERUG IN, DE VISIE VAN.

‘’Toen ik van de Hoenderloo groep kwam was het wennen toen ik bij Friso kwam. Ik kwam uit een hele andere cultuur, ik kreeg opeens te maken met een soort familie gevoel, een warm thuis. Er was dan ook wrijving in het begin, we begrepen elkaar soms niet. Friso vertelde me dat hij als geen ander weet wat ik heb meegemaakt en eerlijk gezegd, zegt elke “begeleider” dat maar Friso is één van de weinige die ik echt geloof. Ik leerde mijzelf beter kennen en voelde mij meer gezien en gehoord’’.
- Oud bewoner